Vi fick biljetter...(läs hela proceduren)

Det kändes som den ständiga oturen aldrig skulle få ett slut. Det var ett hopplöst tillstånd och biljetterna kändes långt borta. Milsavstånd...
Första bakslaget kom omkring 10.05 då Kristian informerade mig om att biljettkassorna hade öppnat klockan tio och det ännu en gång inte fanns några biljetter kvar. I all desperation ringde jag min kompis som hade fyra biljetter för att försöka få två biljetter men det visade sig att han ögonblickligen skulle han sälja dem till en kille som skulle köpa alla fyra för det absurda priset 700kr. (Obs 21 kr /st kostade de från början) Därefter försökte Kristian övertala sin kompis att strunta i att gå på matchen om vi köpte hans båda biljetter för 500 kr. Men svaret blev ett resolut NEJ. Det var verkligen en fåfänglig och intensiv jakt på biljetter. Omkring klockan tolv väcktes det emerllertid nya hopp. Kristian hade nämligen sett på ett skandinavisk Man UTD forum att sportbladet annonserade biljetter och att det bara vara att köpa tidningen för  att få biljett. Vi begav oss direkt till Bältesbrännarparken och Fanzone där sportbladet fanns för att återigen försöka införskaffa biljetter. Men vi kom dit försent och hade  ynka 30 minuters felmarginal. De som arbetade där tyckte synd om oss när vi berättade vårt missöde med biljetterna att de gav oss massor av broschyrer o Sverige-solhattar bl a. 
Denna stekheta dagen gjorde vi blev torra i halsen. Dricka var välbehövligt vid det laget så därför for iväg i all hast till närmsta o billigaste affär. Det blev Willys angränsande till Heden, onyttiga jag köpte coca cola medan Kristian tog en Mer. Efteråt strövade vi vidare till biljettkassorna vid Gamla Ullevi och där stod folk o köade för fullt trots att det var slutsålt. Jag o Kristian var inte speciellt tålmodiga o såg hela situationen som ett misslyckande. Desperata som vi var började vi svamla om att "planka" oss in på arenan. Men allteftersom att vi hade rekognoscerat möjliga sätt att ta sig in konstaterade vi att bevakningen var för hård och att det rörde sig för mkt folk runt omkring arenan. När man i efterhand  ser tillbaka på dagen undrar man hur sunt det skulle vara att göra en sån sak.
Vi blev alldeles misstrogna och spelade fotboll istället för att jaga biljetter.

Plötsligt börjar det klappa åt rätt håll. Vi var på väg till det nya landslagets spelarhotell, Radison SAS. Det yppades om att Sverige skulle bege sig från hotellet till arenan med buss. Då tänkte vi att vi lika gärna kunde gå dit och kolla samtidigt beslöt jag mig för att gå på toa där. Medan jag utförde mina behov hörde Kristian en man klädd i kostym med en sverigelogotyp på bröstet, nämna något om biljetter. Kristian snappade upp det och frågade försynt om det var möjligt att köpa dem. (dyraste biljetterna, 300 kr). Det gick inte...Men han gav ett stilla besked och en gnutta hopp. Han sa att han skulle lämna ett tiotal biljetter i biljettkassorna. Vi gick dit trots att kön var lika vidsträckt som innan. Vi hade hela tiden i åtanke att den´Sverige representerande mannen förr eller senare skulle lämna biljetter och då gäller det att vara där o hugga.
Vi stod i den statiska kön som inte gick framåt ett dugg...
Helt plötsligt kommer vändpunkten... Jag skymtade en 60+:are med en hel radda biljetter, uppskattningsvis över 100 st.
Jag rusade dit liksom ett tjog andra medan Kristian stod kvar i biljettkön. I detta ögonblick blev denna gubbe en av de mest eftertraktade på jorden. Det var hysteri och alla langade fram pengar o ryckte nästa biljetterna ur händerna på honom. Men innan jag hann få biljetter kom vakterna ... De beordrade mannen att gå därifrån för att det är otillåtet att sälja biljetter omkring G.Ullevi.  Mannen lyssnade, korsade gatan och efter sig kom ett gäng galna människor inklusive mig. Han sålde biljetterna överraskande billigt, 20 kr/st vilket lockade ännu mer folk. Men det var svårt att få biljetterna eftersom alla var så fruktansvärt ivriga. I baktanken hade jag rädslan av att biljetterna skulle ta slut och att vi inte skulle få några. Jag tog en femtiolapp och viftade hejvilt, till slut upptäckte han mig efter att ha "sålt" två dussin biljetter. Jag sträckte fram pengen och först undrade han om det var jämt med femtio spänn för två st och utan tvekan svarade jag: SJÄLVKLART!!! Jag hade fått två st biljetter!!! Till en början kändes det osannolikt men faktum är att det var sant. Jag var  så hiskeligt upprymd att jag sprang till Kristian i all världens fart. Kristian gjorde "gimmie five" med mig och skrek besinningslöst rätt ut i jubel. När vi hade fått biljetterna skyndade vi oss in på arenan för vi var paranoida i fall att det var en bluffmakare vi hade att göra med.(falska biljetter) Matchen började inte förrän om en och halvtimme ,men vi gick in vid sektion A5 entre 2 och svaret fick vi snabbt,biljetterna var riktiga. Vi sprang uppför trapporna och in på arena. Jag var lycklig som ett litet barn som precis har fått sitt lördagsgodis, fast jag antar att jag var lyckligare än det lilla barnet. 
Vi pustade ut, för det här var en krävande procedur med många turer, men med ett lyckligt slut som förutspått.

En bild på våra efterlängtade biljetter:



Bilder från matchen mm kommer snarast!! Dock inte i detta inlägg, håll ut!

/Mathias Hjorth


Kommentarer
Postat av: Kristian

Härlig berättelse, tror du fick med varenda viktig detalj ;) Killen jag frågade om biljetter på hotellet såg jag för övrigt vandra på planen idag med några av spelarna och tacka av fansen. Vet inte riktigt vad han hade för roll i laget men hyfsat viktig var han nog. Och han var ju anledningen till att vi gick tillbaka till kön där du så småningom fick syn på han som sålde svart =)

2009-06-30 @ 00:31:26
URL: http://manchesterunited.blogg.se/
Postat av: Kristian

Härlig berättelse, tror du fick med varenda viktig detalj ;) Killen jag frågade om biljetter på hotellet såg jag för övrigt vandra på planen idag med några av spelarna och tacka av fansen. Vet inte riktigt vad han hade för roll i laget men hyfsat viktig var han nog. Och han var ju anledningen till att vi gick tillbaka till kön där du så småningom fick syn på han som sålde svart =)

2009-06-30 @ 00:34:20
URL: http://manchesterunited.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0