Läger på Lysekil och Ribéry surr mitt i natten

Natten är så becksvart att det släckta huset framför mig nätt och jämt inte syns. Fönstret är på glänt och utanför hör man den urholkade tystnaden. Tröttheten verkar inte infalla förrän om ett tag. Jag borde vara försänkt i sömn redan för att undvika att vara så dåsig under dagarna och speciellt inte imorgon, av den enkla orsaken att det  nalkas läger på Lyskil.

**********************************
Nu kommer man vara utestängd från fotbollsvärlden på internet tills på söndag, då det direkt blir avfärd till Gamla Ullevi för att se en slags seriefinal mellan IFK Göteborrg och Helsingborg. Kuligt! 
Avhållsamheten från fotbollen i hela fyra dagar är lika jobbig som nykterheten från alkolholen i en dag för en alkolist. (Ironi)

'**************************************
En silly season nyhet:

Roman Abramovich kommer att flyga till München, Tyskland, för att göra en £40m:s räd för att yttern Ribéry ska ansluta till Chelsea. Miljardären ringde upp Bayern Münchens manager Uli Hoeness förr helgen. Han klargjorde sin avsikt att värva Ribéry och att klubben är beredd att hosta upp så mycket pengar för honom att han skulle bli den brittiska fotbollens dyraste värvning genom tiderna. 
En nära källa till Bayern säger att Uli  mitt i natten blev uppringd av Abromvich och smått överraskad som han var   talade han hela tiden ärligt och artigt till Mr Abramovich.
Uli Hoeness är fast besluten behålla fransmannen men tillägger att han liksom Bayern är öppen för diskussion.
Sunsport avslöjade för en månad sedan att både Manchester United och Chelsea skulle inleda bud på Ribéry, men Utd måste rappa på innan Abramovich och Chelsea kanske har lagt beslag på honom.
Anchelotti utlovades innan silly season en stor värvning men Abramovich misslyckades både med Pato och Kakà, så hoppet vilar på att knyta sig an Ribéry.
Frank Ribéry har dock redan deklarerat  att Real Madrid har föresträdsrätt och det är dit han vill gå.
Bayern fruktar att Ribéry undertecknade ett för-kontrakt  för att nästa år då kontraktet går ut ansluta till Real Madrid och kontraktera på fem år. 
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Förargade över Real Madrids arrogans och vilda spelarköp så känns det som Bayern kanske bara försöker sälja honom till Chelsea. För att avsiktligt djävlas med Real Madrid.

Mycket intressant hur det här artar sig. Silly season är som en reko saga som sträcker sig över hela sommaren. 
Att följa t ex sommarens surr om Ribéry är som att avnjuta en aptitlig måltid på någon dyr lyxrestaurang i klass med Sjöfartsmagasinet i Göteborg. Där maten tillagas av Leif Mannerström, Sveriges förnämaste kock.

Nu om en timme är fotbollsvärlden på internet oåtkomlig tills på Söndag, då jag får göra en massuppdatering för att försäkra mig om att inte ha missat något intressant. Emellertid, om det blir för jobbigt att vara utestängd från fotbollsvärlden, ber jag någon kompis langa lite heta silly season nyheter via sms.

Alla läsare tänker vilken fotbollsnörd - Jag kontrar: - Jag kan inte ro för att fotboll är så entusiasmerande...

Salut mes amis!

 


Fåniga fotbollskador

Fotbollskador kan vara förödande och spoliera en hel karriär men sedan finns det skador som är helt opåkallade, nästan föga troliga. FÅNIGA!
Skadorna är en del av fotbollsspelarnas tillvaro. Men vissa skador sker under märkliga omständigheter
.

> Carlos Tevez, anfallaren vars val av klubb har kommit att symbolisera Manchester City framtidsplaner, är i fara att missa början av säsongen eftersom han råkade åsamka sig en hälskada den 4:e augusti då han halkade i duschen. Tevez häl förvärrades när han skulle försöka ta sig ur duschen och faktum är att Tevez inte har kunnat spela en enda minut för sin nya klubb under försäsongen. Men klubbens manager Mark Hughes tror att han kommer att vara redo för spel i öppningsmatchen i ligan mot Blackburn Rovers. Dock har inte Tevez hunnit träna ordentligt sedan flytten till City den 13:e juli. En övergång/flytt som kostade £25,5 miljoner. Resultatlösa pengar hittills.

Fortsättning av fåniga skador:


Paulo Diogo

Den som gapar över mycket...

> Under en match mot Birmingham City 1975 skrek Manchester Uniteds målvakt Alex Stepney så mycket på sina lagkamrater at käken låste sig. Stepney fick föras till sjukhus direkt efter matchen.

Tydligen var hårde Battys fot för mjuk.

> Den tuffe engelske landslagsmittfältaren  David Batty missade flera matcher för Leeds under säsongen 1999/2000 på grund av en fotskada. Sonen Batty Junior styrde nämligen så illa att pappas fot kom i klä under hjul.

Sträckte ryggen när han visade sin besvikelse

> Glasgow Rangers målfarlige anfallare Mo Johnston blev så arg på sig själv efter en missad målchans mot Aberdeen 1991. Mo plockade upp en tova som han kastade åt sidan med en ilsken gest. I samman ögonblick sträckte han ryggen och missade nästa match pågrund av denna fåniga skada.  

Beasant skadad av salladsdressing

> Chelseas målvakt David Beasant missade öppningsmatcherna under säsongen 1993/94. Dett sedan han hade fått en flaska salladsdressing på foten. Beasant skulle lite snyggt "kicka" flaskan men lyckades inte bättre än att han skadade sig. Och flaskan gick sönder, för övrigt. Såvitt man vet är att David Beasant är ensam i fotbollshistorienom att skada på grund av salladsdressing.

Skadade knät när han tittade på TV

> Liverpools anfallare Robbie Fowler lyckades göra illa sig när han skulle byta kanal på tv:n. När Fowler sträckte sig efter fjärrkontrollen missade han ett par matcher säsongen 1999/2000.

Firade mål - blev skadad

>Chelseas Celestine Babayaro missade en handfull matcher under säsongen 1997/98. Nigerianen firade ett mål i en träningsmatch genom att hoppa upp och ner. I samband med detta drabbades av en stressfaktur i ankeln.

Lagen om alltings...

> Manchester Uniteds Denis Law tvingades på grund av skada följa sitt lag från bänken i europacupfinalen 1968 mot Real Madrid. När Uniteds Bill Foukles gjorde mål blev Law så glad att han höjde näven i en segergest. Handen gick dock rakt igenom taket på ställningen ovanför Uniteds Bänk. Resultatet blev ett brutet handben för Denis Law.

Väldoft stoppade Cañizares

>Jonglera aldrig med parfymflaskor. För Spaniens förstemålvakt Santiago Cañizares slutade det med att han missade VM i Japan/Sydkorea 2002. Efter ha avslutat ett träningspass i Jerez med spanska VM-laget och duschat skulle Cañizares stänka på sig lite väldoft. Han tappade glasflaskan med parfym och försökte hejda fallet med foten - ungefär som när man tar ner bollen. Men flaskan tog så illa att en sena i foten gick av. Cañizares opererades omedelbart och missade alltså VM-turneringen.

Lekte målvakt och missade VM

> Vm 2002 tog slut redan innan det hade hunnit börja för Brasiliens lagkapten Emerson. Axelskadan han ådrog sig under träningen var så pass allvarlig  att han missade hela turneringen. Det tragikomiska i det hela är att det hände när Emerson vikarierade som målvakt under tvåmålsträning. Han slängde sig efter bollen och föll så illa att han skadade högra axeln. "Det var jag som sköt bollen, men jag tror hans lilla erfarenhet som målvakt gjorde att han inte visste hur man skulle landa, och att det var därför han skadade sig." sa lagkamraten Ronaldo.

Skadad spelare vågade inte bli utburen

> Walsalls mittfältare Martin O'Conner skadades under en ligamatch mot Chesterfield 1996. När O'Conner bars ut på bår råkade den ena bårbäraren falla omkull på det hala gräsunderlaget, varvid Walsallspelaren kanade av från båren. Martin O'Conner kom då fram till att det nog var lugnast att fortsätta spela än att bli utburen. Att Martins beslut var fullt riktigt understryks av det faktum att han senare under matchen gjorde mål trots skadan. Walsall vann till slut med klara 3-0.


Blev tilltvålad i duschen

> Evertons och engelska landslagets Brian Labone skadade sig i samband med EM-slutspelet 1968. Han sprang ihop med lagkamraten Martin Peters i duschrummet. Kollisionen orsakade ett djupt sår ovanför Brian Labones öga ooch krävde flera stygn.

Raka vägen mot nackskada

> Tottenhams forne backstjärna Alan Mullery skadade sig en gång i samband med att han rakade sig. Landslagsmannen drabbades av en sträckning i nacken och missade den kommande matchen för sitt England.

Badad och skadad

> Den brasilianske skyttekungen Mario Jardel ska nog hålla sig till fotbollsplanen och inte simbassängen. Jardel fick föras till sjukhusefter att ha ramlat i swimmingpoolen i samband med ett besök i Brasilien julen 2002. Han fick då ett rejält sår på knäet. På grund av detta missöde fick Jardel skjuta upp hemresan till sin klubb Sporting Lissabon.

Målfirare miste ringfinger

> Paulo Diogo i schweiziska Servette klättrade upp på stängslet bakom målet för att fira sitt 3-1 mål mot Schaffhausen i december 2004. När han hoppade ner fastnade hans vigselring i stängslet och toppen av ringfingret slets av. Dessutom blev Diogo  varnad eftersom det är förbjudet att klättra upp på stängslet.

Jublade och skadade sig

> Jubla inte för mycket tänk på skaderisken. Den bittra erfarenheten fick Hertha Berlins reservmålvakt Gabor Kiraly lära sig under vintern 2004. När hans Hertha gjorde 2-1 i 3-1 segern mot Hannover hoppade Kiraly högt av glädje, men landade med en sträckning i vaden. "Jag har aldrig sett något liknande. Men sånt som händer när man börjar bli gammal", kommenterade Herthas tränare Hans Meyer som inte uttryckte någon djupare medkänsla med klubbens reservmålvakt.

Bröt foten efter avgörande mål

Martin Palermo. Den argentinske landslagsforwarden missade stora delar av den spanska fotbollssäsongen 2001/02 sedan hans målfirande i Villareals cupmatch mot Levante gått överstyr. När Palermo avgjorde i förlängningen blev han så exalterad att han löpte ut till supportran intill planen. I tumultet fick han ett skyddsstaket över sig - och bröt fotleden.

Jag har nämnt många fåniga fotbollsskador - men vilken är den fånigaste av dem alla, försök att rangordna dem!  Antingen rangordnar du den fånigaste, alla eller en topp tre/fem lista.

Skribent: Mathias Hjorth

Ps: Jag är inte riktigt klar med min rangordning ännu men håll er uppdaterade på bloggen så kommer det även en sådan lista med motivering.


RSS 2.0