Benzema, en ny fransk stjärna, presenterades idag

Benzema är den fjärde i ordning att skriva på för Real Madrid under den här silly season perioden. Han presenterades idag inför 30 000 aomrösa fans. I Frankrike är han i idol och av Platini och Just Fontaine (de gamla legenderna inom fransk och internationell fotboll) har gett honom lovord som " bästa anfallare i Europa".
Michel Platini säger att han inte bara har fysiken utan blicken för spelet vilket gör att han har en sådan nätkänning och fortsättningvis kommer att göra mängder av mål. Fontaine menar på att han har snabbheten, intelligensen och förmågan att skjuta bra med båda fötterna, helt enkelt det mesta som krävs för att bli en grym målgörare.
 
Jag kan bara hålla med Platini och Fontaine dock är det lite överdrivet att säga att han är den bästa anfallaren i Europa. Men lovande och en sann vinnare skulle jag vilja säga. I Lyon vann han fyrar titlar i franska ligan och tre titlar i franska supercupen. Det skall också tilläggas att han vann U-17 EM med Frankrike 2004.  På individuell nivå vann han skytteligan 2008 och blev utsedd till årets spelare. Karim  Benzema är 21 år, en ålder då de flesta börjar sin definitiva klättring mot världstoppen. Men Bemzemas historia är annorlunda. För han har varit väldigt tongivande och har bidragit mycket till  Olympique Lyons dominans i Frankrike de senaste fem åren.


Benzema



Karim Benzema debuterade 2005 för "Les Bleus"  och numera är han en av spelarna i den nya generationen som har ansvar att ta över och leda dem mot nästkommande VM 2010. Tillsammans med övriga stjärnor som Nasri och Gourcuff ska de sikta in sig på att kvalificera sig till VM 2010 och göra ett välgenomfört mästerskap där.
Han har spelat 24 tvälingsmatcher för Frankrikes a-landslag med utgången 13 vinster, 6 oavgjorda och 5 förlorade.

Real Madrid har förvärvat många ledande anfallare nu är det dags för Karim Benzema att kliva fram. Om han gör en mästerlig säsong då ska även jag ge honom det ärofyllda epitetet "europas bästa anfallare".  Trots sin ringa ålder är han redan helt fenomenal vilket indikerar en lovande framtid för honom och såväl Real Madrid. 

En bra värvning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0